neděle 19. června 2016

Světe, jsem neúnavná


Ahoj Světe.
 Dnes ráno. Snídaně. Na snídani mám bábovku a kafe. Kafe jako vždy bílé. Nemám ráda černý. Bílé bych mohla pít pořád. Přesně odměřená zarovnaná lžička kávy. Né víc. Né míň. Přesně odměřená lžička a půl cukru. Né víc. Né míň. Do půl hrnku voda. Do půl hrnku mléko. Nejsem puntičkářka. Nejsem. Prostě ne. Jen je to přesná dávka. MOJE přesná dávka.
Takže. Bábovka a kafe. Ráda v kuchyni zkouším novinky. Myslím jako gastronomické novinky. A tak jsem objevila CHIA SEMÍNKA. Receptů, co všechno je možný z CHIA semínek udělat je asi tolik, kolikrát Babica za jeden svůj pořad řekne slovo "tohle". Prostě hodně. No. Takže jsem udělala bábovku z CHIA semínek. Prej to dává energii. Vitalitu. Dobrou náladů. To ostatně sklenice "pomedžusu" taky. No nic. Zkusila jsem to.
A viš co, světe? Na mě to působí asi moc. Nekecám. Jenom jsem snědla 3 kousky bábovky. Jenom 3 kousky. Začala jsem mít euforii. Celé dopoledne jsem něco dělala. Je odpoledne. Mám všechno hotovo. Já se nudím. A to je hrůza. Tolik energie a tolik nudy.
Co mám dělat prostě co?
Jdu si dát sváču. Bábovka by bodla. Ha ha...

Malá Marioneta s přemírou energie a dobré nálady se loučí.

13 komentářů:

  1. Chia semínka? O tom jsem zatím snad ani neslyšela :D Ale brala bych tvoji energii, zrovna by se mi hodila, ačkoliv... ne. Teď zrovna ne, když se nám tu pořád motají bouřky ._. Ale jinak určitě :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chia se pry muzou dat vsude... Taky je mam doma, ale nepouzivam je moc casto, protoze na to vetsinou zapominam. :D Jinak vtipne napsano... ;)

      Vymazat
    2. Děkuji. Chia valím všude. Do nápojů. Do jogurtů. Všude. Pak je mě taky VŠUDE plno. ;)

      Vymazat
  2. Bábovku s chia semínky jsem už jedla a taky si ráda chia semínka sypu do bílýho jogurtu :D Nevšimla jsem si ale, že bych po nich měla víc energie. Možná si jich dávám málo... :D
    TUORE BLOG

    OdpovědětVymazat
  3. Kamarádka je vegetariánka a kvůli tomu, jak nekonzumuje maso, prý musí tyhle semínka jíst.
    Sama jsem z nich ještě nikdy nic neměla, ale bábovka by nemusela být špatná :)

    Ohněm políbená

    OdpovědětVymazat
  4. Naprosto zbožňuji tvůj styl psaní! :D nejlepší články, fakt.. :D ♥ Mimochodem bábovku s chia? To zní fakt dobře, asi už vím, co budu příště péct :D Energie by se totiž hodila, poslední dobou ji nějak postrádám :O

    s pozdravem
    Teri the butter

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Hodně mě to teší. zvláště, když teprve začínám. Go chia go! :D

      Vymazat
  5. Ja chia používam do pečenia bežne (:

    www.danielainthelibrary.com

    OdpovědětVymazat
  6. Kéž bych měla tolik energie, hodně by se mi hodila :D Z chia semínek je skvělý pudink s ovocem, někdy ho zkus :)

    Simply Janet

    OdpovědětVymazat
  7. Taky miluji bílou kávu <3. Chia semínka jsem ještě neměla tu čest vyzkoušet, ale říká se o nich samá chvála. Mám trochu strach ze zpracování, ale jednou se odhodlám :). Měj se moc hezky, Mimozemšťanka.

    www.my-ideallife.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Miluji chia semínka s jogurtem a ovocem k a nebo chia pudink :-) Mńam :-)

    OdpovědětVymazat