úterý 5. července 2016

Světe, maluju opticky


Ahoj Světe.
 Černobílá kombinace. Jaká klasika. Jaké klišé. Vážně. No prostě se nikdy neomrzí stejně tak jako "malé černé". Že ano ženy?
Černá temnota. Bílé světlo. Aneb OP-ART.
OP-ART. Neboli optical art. Neboli optické umění.
Spojení geometrie a optiky. Geometrie mě ve škole bavila. Optika. Ta ve mě asociuje fyziku. A ta mě nebavila. Ale dohromady to funguje. Jaké štěstí. Nadchla jsem se pro to. Baví mě to. Fascinuje mě to.
Formát A3. Na začátku tu byla tužka a pravítko. A to byla makačka. Mám malé pravítko. Protože jsem Malá Marioneta a velké věci nevlastním. Proč to dělat jednoduše? Já umím věci dělat složitě. V tom jsem expert. Jsem nevysvětlitelný jev.
A po 10 hodinách rýsování tou tužkou a tím malým pravítkem jsem čas přestala počítat. Čas plynul. A plynul. 
A já vzala tuž a redispero. 
A čas plynul a plynul.
A vyplynulo z toho tohle: 


Nic není černobílé. Nic není jen dobré. Nic není jen špatné. Nic není nic. A všechno není všechno. A všechno není nic. A nic není všechno. Sakra. Začínám filozofovat. Asi se mi točí hlava z těch čtverečků. Já padám.

Černobílé duhová se Malá Marioneta prozatím loučí. 


3 komentáře:

  1. Wow, tak to je vážně dokonalý. :O Tenhle styl obrázků jsem měla vždycky ráda, ale nikdy jsem na to neměla trpělivost. Tu tvou vážně obdivuji.
    (Jen tak kdyby se ti chtělo trochu vytunit svůj blog... Písmo, které máš na nadpisy nepodporuje háčky, a tak to vypadá dost divně. A taky v pravém panelu ti přečuhují obrázky. Můžeš buď rozšířit to šedé pozadí nebo zmenšit obrázky a bude to super. :) Jinak máš moc hezký blog a píšeš takovým zajímavým stylem, který se mi líbí.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochvalu obrázku. A děkuji i za dodatky k mému blogu ;) momentálně pracuji na vlastních web. stránkách tak už to nechávám tak ;)

      Vymazat
  2. Wow, tak to je vážně něco! Máš můj obdiv, že jsi se do něčeho podobného pustila a dokázala to dokončit :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat