čtvrtek 16. června 2016

Světe já mydlím

Ahoj Světe. 

 Jsem asi úplně (ne)normální persóna. Jsem tak individuální individuum, že už nemůžu být individuálnější. Blbě se to čte co? A co teprve to psaní. No nic.
Miluju hodně částí dne. Třeba snídani. Ehm nesnídám. Oběd. Ehm jídelna u nás v práci… jedno veliký EHM. Večeře. Hmm… Večeřím? Ani nevím. Ta část dne, když jdu z práce domů. Ta část dne, kdy čekám na svého Milého. Ta část dne, kterou trávím se svými nejbližšími. Ale nic se nevyrovná sprše. Ta chvíle ve sprše, kdy jsem sama. Voda po mně stíká a všechno špatné, co se za ten den stalo se najednou zdá krásnější. Čistší. Je to odplavené. Je to pryč. Je to fuj.
A ty sprchové gely. Ty barvy. Ty vůně. Mám doma hned několik sprchových gelů. Nejsem fanatik do kupování sprchových gelů. To ne. Jen do kabelek, botů, bižu. No dobře.
Sprchový gel si vybírám podle vůně. Je mi jedno, že je tam napsané „energy“, „fresh“, „cool“. Mě zajímá jen a jen vůně. Sprcha je moje každodenní aromaterapie.
Dostala jsem dáreček.Balíček kosmetiky. Ten vždy potěší. Oujééé. Byla tam flaštička jakou běžné sprchové gely mívají. Byl to ale výrobek Německý. Vyrobeno v Německu. Zadní strana psaná němčinou. Němčinu neumím. Nevadí.  Je tam nápis DUSCHEMULSION. Nastartovala jsem překladač- sprchová emulze. Super. Dnes budu vonět jako německý kokos.
Znáte to. Sprchujete se. Namokřáte se. Do dlaně si dáte gel. V mém případě- emulzy. A natíráte. A natíráte. Já natírám a natírám. Roztírám. Sakra. Kde je pěna? Hmm emulze. To asi pěnu nedělá. Nevadím. Natírám dál. Opojná vůně kokosu mi asi zastíní mysl. Jsem namydlená, navoňaná. Už jen spláchnout a aromaterapie je ukonce. To ale nejde spláchnout. Nejde to dolů. Drží se mě to. Jsem mastná od hlavy až k patě. Lesknu se jako pleš nějakýho šedesátníka. Ale jedno pozitivum tu je. Voní to jako kokos. Aspoň něco. Sakra. Co to je? Nejde to smýt. Vypínám vodu a utírám se do ručníku. Nejde to skoro ani utřít. Celá se lepím. A kloužu. Sakra. Já asi spadnu.
Nedá mi to. Ještě obalená v ručníku se VELICE P-O-M-A-L-U- sunu (vyloženě bruslím po podlaze holýma nohama) k PC. Zadávám značku. Google načítá a načítá. Hledám informace.
Díky Googlu zjišťuji že jsem pako. Do překladače jsem tentokrát napsala celou větu. Zjišťuji, že je to POsprchová emulze. Já se mydlila tělovým krémem. Sakra.
Dnes to bude chtít levanduli na uklidnění. Sprchování  zdar.


(A)roma(n)tická  Malá Marioneta se loučí.

2 komentáře:

  1. Takhle dlouhej clanek na tema sprchovani jsem snad jeste necetla :D ale posprchova emulze pobavila.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak toto pobavilo. :D Tiež nerozumiem nemecky, takže by to u mňa vyzeralo asi podobne. Raz som si napr. o jednej vzorke telového krému myslela, že je na ksicht a akné bolo na svete. A nedávno mi otec priniesol nejakú soľ do kúpeľa, s nadšením sypem sypem, nerozpustí sa... prekladám z nemčiny a aha, to sú ozdobné kamienky. Stáva sa. :D

    OdpovědětVymazat