středa 27. července 2016

Světe, mužský šatník je jako Narnie


Ahoj Světe.
 V šatníku každého muže se najde (aspoň jedna) jediná věc, kterou bych mu omlátila o hlavu. Omlátila bych mu to přes frňák a řekla: "Fuj! To se nenosí."

Ano chápu. Chápu, že muž potřebuje jen 4 věci. Boty. Kalhoty. Triko. A na to nějakou tu mikinu. O spodkách a ponožkách nemluvě. To je základ. Snad pro většinu. 
O tom, že muži nosí ponožky v sandálech se psalo hodně. Bylo hodně fotek. Hodně posměšků. Hodně kritiky. Hodně všeho. A víte co? Oni to stejně pořád nosí. Ať žije praktičnost a skomírá vkus. 

Ale na co jsem alergická, jsou nátělníky. Trika bez rukávů. Na chlapech. Na chlapech chlupatých. Na chlapech tenkých. Na chlapech malých. Na chlapech velkých. Prostě na VŠECH chlapech.
Dámy a pánové (hlavně pánové)- to je přesně ten případ, kdy si žena uvědomí, že musí do mužského šatníku zasáhnout. A to radikálně. A to nemilosrdně. A to s arzenálem pomocníků. A to s nůžkami a odpadkovým pytlem 
Nůžky na to, aby mohla tyto"zabijáky" přitažlivosti smést ze světa. A to takovým způsobem. Takovým drastickým způsobem. Aby je náhodou nemohl někdo použít znova. A pytel? Prostě na ty cáry a cucky, co zbyly po uvolnění skryté agrese a tajné ženské síly. 

Viděla jsem film Letopisy Narnie. Děti najdou v místnosti skříň. A přes tuto skříň se dostanou do jiného světa. Světa, kde žijí mluvící zvířata, která žijí vlastním životem. Kde existuje magie. Kde se dobro musí postavit zlu. (nečekaně) Narnie je místo kde děti hrají klíčovou úlohu. Dozvěděla jsem se, že Letopisy Narnie jsou alegorií základních prvků křesťanství

A teď MÁ realita
Viděla jsem otevřenou skříň mého AjTý muže. Vešla jsem do místnosti a stoupla si před naši skříň. A najednou jako bych se dostala do jiného světa. Světa, kde žijí (rádoby) mluvící svršky. A evidentně žijí vlastním životem. Ano ve skříni existuje magie. Naprostého chaosu. Já, jakožto dobro se musím postavit danému zlu. Neboli rádoby mluvící magii chaosu. Sehraji zde klíčovou úlohu (kdo jiný než já by to udělal). Po prohlédnutí a prozkoumání dané magie se začnou objevovat prvky křesťanství
"Pane Bože, to není normální!" 
"Ježiši já ho zabiju." 
"Panenko Maria ty to vidíš." 
"No krucifix." 


A jak to všechno s rádoby mluvící magií chaosu dopadlo? Nijak. Dala jsem si vnitřní brnění (hořkou čokoládu a 2deci bílého) a vyšla do boje. Všechno přeskládala. Uspořádala. Co bylo potřeba jsem vyprala. Vyžehlila. Objevila tajnou ženskou sílu a uvědomila si, že než abych mu tu jednu VĚC přeměnila na cáry a cucky, tak ji radši pořádně schovám. Můj AjTý muž totiž nemá rád hry na schovávanou. Ha Ha. 

Malá Marioneta se s pocitem vítězství prozatím loučí. 


3 komentáře:

  1. To je skvělý článek, hodně jsem se pobavila :D

    OdpovědětVymazat
  2. :D :D Na to se musí s menším stresem, decentně, ale hodně často opakovat, že mu daná věc nesluší. On to chlap neuzná, ale ješitnost mu časem nedovolí nosit něco, v čem není frajer :D

    OdpovědětVymazat
  3. Natělníky vypadaj dobře jen na chlápcích s pořádnejma bicepsama, tricepsama a ramenama. Jinak všichni vypadaj tak děsně, děsně divně. A ještě ty chlupy v podpaží. Bleeh.

    OdpovědětVymazat